Bizimle bağlantıya geçin

Duvardan Duvara Halı Nasıl Döşenir ?

Duvardan-Duvara-Doseme
Fotoğraf : Halivizyon.com

Genel

Duvardan Duvara Halı Nasıl Döşenir ?

Odaların kenar bitim dip köşelerinde özellikle balıksırtı gibi kıvrımlı süpürgelik varsa uygulamanın kalitesi mekanın şıklığını bozmamak için kesim öncesinde süpürgelik çıkartılmalı halı uygulaması bittikten sonra süpürgelik tekrar takılmalıdır

Eğer Halı Sizin tarafınızdan serilecekse veya profesyonel bir serim gerekmiyorsa, öncelikle serim planlanır, planlama, Odanın en ve boy ölçüsüne göre alınan halının serim yönü tayin edilir, halının süpürülme yönü belirlenir, kapı tarafına süpürüldüğünde halının tüyleri kalkacak şekilde tüy aralıkları temizlenecek yönde halı yere serilir, halının en ve boy tarafındaki fazlalığı kesilmeden önce kenar köşelere tamamen oturtulur bunun için gerekirse bıçağın arka baş kısmı duvar dip köşeye boydan boya kenar açısı meydana çıkana kadar sürtülerek halının 45 derecelik açı kazanması sağlanır, zeminin bittiği ve duvara tırmanan halı fazlalığı belirlendikten sonra ardından kesim yeri  işaretlenir, işaretlenen fazlalık eksik gelmeyecek şekilde duvar kenarında sıfıra sıfır kesim yapılır, traşlanır eğer süpürgelik duvar diplerine takılmamış ve takılacak ise süpürgelik altında kalacak miktarda opsiyonlu kesim yapılabilir.

Odaların kenar bitim dip köşelerinde özellikle balıksırtı gibi kıvrımlı süpürgelik varsa uygulamanın kalitesi mekanın şıklığını bozmamak için kesim öncesinde süpürgelik çıkartılmalı halı uygulaması bittikten sonra süpürgelik tekrar takılmalıdır. Düz bir süpürgelik modelinde pervazın ( süpürgelik ) çıkarılmasına gerek yoktur. Kapı olan bölümde ise kapı kapalı olduğunda dışarıdan yerdeki halı gözükmeyecek noktada kesimi yapılır, ve yapıştırılır. Döşenen halının bitiş noktası kapı kapalı haldeyken tam altında olmalıdır. Kapının altında kalan halının bittiği noktadan diğer tarafta da halı var ise  ek kapama profili takılmalıdır eğer halının bittiği noktadan sonra halı yok ise seramik veya parke başlıyor ise duruma göre ek kapama veya halı bitim profili kot seviyesine göre kullanılabilinir.

Yeni halınızın hayatındaki en önemli gün döşendiği gündür. Öte yandan, döşemeyi yapan profesyonel zemin kaplama ustası hak ettiği saygıyı nadiren gören insanlardandır. Bir konutta zemine halı döşemek sağlam bir bel kadar bilgi, beceri, teknik kabiliyet ve ustalık gerektirir. Evinize döşeme için gelen ustanın kullanacağı en önemli araç büyük alanlarda halı germe makinesidir ! Döşemeci, bir germe makinesi kullanmazsa, yeni halınızda 6 aydan kısa sürede kırışıklıklar oluşabilir. Halı germe makinası gerekli olan yerler özellikle 10metre × 10metre′den daha büyük her odaya döşenecek halının sonradan buruşma yapmaması için halının gerilmesi gerekir. Germe makinesi karşılıklı iki duvarı birleştiren uzun borulardan oluşur. Döşemecinizin kullanacağı  ikinci en önemli araç ise beyni. Gerçekten işinin ustası olan birisi halınızın doğru yerleşimini gözünde canlandırabilecek ve yeni halınız üzerindeki ek yerlerini en iyi şekilde yerleştirecektir. Döşeme ustası deneyimi sayesinde tüm halının doğru yönde yerleşmesini sağlayacaktır. Eğer bir halı satıcısı size halının belli bir yönü olmadığını söylerse oradan hemen uzaklaşın çünkü size yalan söylüyor demektir. Döşeme konusuna geri dönersek, halı döşemesiyle ilgili sizin de yapabilecekleriniz var. Evinize halıyı yerleştirmesi için profesyonel birini getirseniz bile, işin iyi yapılmasını ve daha sonradan problem çıkmamasını sağlamak için alabileceğiniz çeşitli önlemler ise şöyle:

Önceden hazırlık :

Duvardan duvara halı kaplaması yapılacak mekânın öncelikle boş ve temiz olması sağlanmalıdır. Döşemeyi gerçekleştirecek kişi gelmeden önce işi kolaylaştırmak için aşağıdakileri yapabilirsiniz,

Zemini spatula veya benzeri bir aletle yerde tortu, kalıntı, alçı, boya, çimento beton katmanı kalıntısını yerden sıyırın, eğer yerde başka bir zemin örtüsü varsa kaldırdığınızda zemini elektrikli süpürgeyle süpürün. Nemli bezle silin zeminin düz olup olmadığını kontrol edin.

Elektrik ve Telefon Kablosu olan yeri zarar görmeyecek şekilde sabitleyin, Bitki ya da perdelerin halı kaplanacak alanın üzerine sarkmamasına özen gösterin.Havalandırmanın iyi olması için pencere ve kapıları açın.yer döşeme değişikliklerinde halı kaplamanın son adım olduğunu unutmayın. Bu nedenle, varsa ilk önce tadilat, boya, kot farkı, zemin tesviyesi yapılmalı, tamirat işlerini bitirmelisiniz.
Odaların kenar duvar dip köşelerinde özellikle balıksırtı gibi kıvrımlı süpürgelik varsa Duvardan Duvara Halı & Halıfleks Döşeme yapılmadan, kesime başlamadan önces süpürgelikler çıkartılmalı halı uygulaması bittikten sonra süpürgelik tekrar takılmalıdır. Eğer Mekanınızda duvar diplerinde renk ve görünüm olarak, halınıza uygun süpürgelik yok ise satıcınızdan halı ile süpürgeliği birlikte yapılması hususunda seçimini yaparak anlaşın, Mekanınızda düz açılı değişmesi gerekmeyen bir süpürgelik varsa pervazın ( süpürgelik ) çıkarılmasına gerek yoktur.

 

Döşemeye Başlamadan Önce :

Döşemeci geldiğinde, akılda tutulması gereken noktalar:

İlk olarak halının mağazada görüp beğendikten sonra ısmarladığınız halı olduğundan emin olun. Halının etiketini  ebatını kalite cinsi, modeli, renk kodunu kontrol edin.
Döşemecinizden halıda herhangi bir hata olup olmadığını kontrol etmesini isteyin.
Halının etiketini, garanti belgesini ve halıdan ufak bir parçayı saklayın. Sakladığınız bu küçük parça aynı halıdan bir daha almak isterseniz çok işe yarayabilir.
Kalan halı olursa bunları ileride kapı paspası olarak veya tamirat işleri için kullanmak isteyebilirsiniz.

Döşeme

Mekâna Montaj yapan ekibe, Döşeme yapılacak mekan ile uygulaması yapılacak ürünü teslim ettikten sonra, alanı uzmanıyla baş başa bırakın. İş bitimi alanı kontrol edip teslim alın.
Döşeme tamamlandıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı noktalar ise şöyle:
Birkaç gün halının kenar iplerinden bazıları kaçabilir. Bu kaçan ipleri çekmeyin, keskin bir makasla kesin ya da çakmakla hafifçe ucunu yakın.
Rahat açılıp kapanmayan kapıların menteşelerine pul takıp kapıyı kısmen yükseltmeniz mümkündür eğer kapı düşükse kapıyı çıkarıp alt kısmından ihtiyaç kadar traşlatın yeniden takın.
Halının üzerinde döşeme sonrası kırışma olmamasına dikkat edin. Halı düz ve sıkı durmazsa döşemeciden gelip halıyı yeniden germesini isteyin.

 

DUVARDAN DUVARA HALI ÖLÇÜSÜ NASIL ALINMALIDIR  ?

 

Döşeme uygulama yapılacak mekanın ölçüsünü, döşemeyi yapan Şirketin ustası

tarafından alınmasında büyük fayda vardır. Zeminin satıh kontrolü yapılmış

olur, yüzeyin tesviyesi düzgün olup olmadığı, yerdeki çaplık, duvar kenarlarındaki dengesizlikten kaynaklanan eksik ölçüm meydana gelmesi önlenir, ürünün doğru değerlendirilmesi sağlanır.

 

Eğer ürünü müşteri talep ediyorsa şekil olarak kibrit kutusu şeklinde odanın

şeklini ve kapı yerini krokide belirtmesi,

dört duvar’ın ölçülerini ayrı ayrı alması gerekmektedir, bu şekilde alınan

ölçü en uygun olandır, eksik gelme ihtimali ortadan kalkmış olur. Mümkünde en ve boy ölçüsüne 20 cm pay verilmesi uygun olacaktır.

 

DUVARDAN DUVARA HALI ÖLÇÜ DEĞERLENDİRİLMESİ

 

Döşeme ustası alınan ölçüyü, halının enine ve boyuna göre, Döşenecek zeminin ölçüsü

doğrultusunda alanı açıksız ve en az fire ile uygulama planı yapar.

 

Ölçülen mekana minimum fire vermesi için kaplanacak ürünü enine veya boyuna

döşeme programı uygulanır. Doğru değerlendirme ile metraj azalabilir. fakat

çok fireli veya az fireli kullanılması; desenin zeminde duruş yönü, estetik

açı, eğer ek yeri varsa eklerin bulunduğu yerin belirlenmesi müşteri tarafından belirlenir.

 

*Döşeme, *Uygulama, *İşçilik, *Yapıştırma, *Nakliye hizmetlerinin toplamı

bedel karşılığında yapılır.

 

*Ölçü alındıktan sonra planlanan uygulama metodu ile kullanılacak ürün miktarı ile birim fiyatta anlaşılmasına müteakip,  tutarı belirlenen hesap ödenir. Yapılan ödeme sonrasında anlaşılan gün zamana göre döşeme sıraya alınır, uygulaması anlaşılan zamanda yapılır.

 

DÖŞEMEYE HAZIRLIK

DUVARDAN DUVARA HALI DÖŞEME YAPILMASINDAN ÖNCE :

 

*Döşeme yapılacak zemin, döşenmesi için alıcı müşteri tarafından mekan

boşaltılmalıdır, satıh’ı düz ve temiz olmalıdır. Döşenecek zeminde eşya,

dolap,masa, koltuk gibi eşyalar kesinlikle boşaltılmış olması gerekmektedir.

eşya bulunduğu taktirde ürün zemine serilirken, alıştırma için sağa sola ürün gerdirilerek açık alan kalmadan yerleştirilecektir, bu esnada eşyadan dolayı uygulama bitmeden önce mekanda eşya bulunursa yapılacak ek, yapıştırma işlemlerinde yapıştırıcı donmadan hareket ettirilecek eşya teknik işlemin ve ek

kaynağının tam olarak  tutmamasına, kaymasına neden olabilir. Bu nedenle eşyalı

mekana yapılacak döşemeden kaynaklanan sorunlardan, uygulamacı şirket

sorumluluk kabul etmez.

 

YARDIMCI MALZEME VE AKSESUARLAR :

 

Ayrıca kullanılacak aksesuarlar talebe göre fiyatlara eklenir.

 

*Plastik süpürgelikler, Ahşap süpürgelik,

*Ek kapama – lama profili, halı bitim profili,

*Laminant parke bitim profili, eşik çıtası,

*Geçiş çıtası, plastik merdiven köşebent’i, dekor profilleri,

*Alüminyum merdiven profili, merdiven burunluk köşebenti, merdiven dip çubuğu ayrıca ücretlendirilir.

Okumaya Devam et
Yorum yapmak için tıklayın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız Giriş Yap

Yorum Yap

Son Yazılanlar

Etiketler

Facebook

Takvim

Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Yukarı